Uyarı Çerezler bu sitede en iyi kullanıcı deneyimini sağlamak için kullanılır. Devam ederseniz, bu siteden çerez almayı kabul ettiğinizi varsayarız OK

Doğal Ballar

Doğal Bal arılar tarafından üretilen antiseptik ve antibakteriyel özellikleri bulunan oldukça sağlıklı doğal bir maddedir. İnsanlar tarafından kovanlardan veya arı yuvalarından toplanıp paketlenene kadar olan süreçteki bal, tamamen saf olup hiçbir işleme tabi olmamış baldır. Kısacası, doğal bal, balın arı kovanındaki ilk halidir. Doğal bala bu özelliği veren iki durum vardır; sıcaklık ve balın yapısı. Sıcaklık doğal balı belirleyen en önemli etkendir. Arıların içinde bulunduğu kovanın sıcaklığı 35 dereceyi aştığı zaman bal pastörize olup sahip olduğu enzim ve besinlerin çoğunu kaybeder. Balın saflığını belirleyen diğer durum ise yapısı. Saf balda bal, balmumu, polen, propolis, arı sütü bulunur, bu nedenle bu bal sahip olduğu enzim ve besinler nedeniyle oldukça şifalıdır